В австрийския град Китцбюел днес сутринта беше открита 88-годишната жена, за която се смяташе, че е отвлечена във вторник след обяд от улица в Айзенщат. Говорител на полицията заяви, че е изяснена и самоличността й, предаде специално за БТА българката Цветана Делибалтова.

Както бяха изказани още снощи предположения, действително става дума за майката на Щефан Отрубай - управител на милиардното имущество на фамилията Естерхази. След първия разпит на задържаните, включително и на възрастната жена, се твърди, че тя се е качила доброволно в автомобила, се казва в съобщение на полицията за медиите. Като причина се посочва фамилна разпра, тъй като майката на Отрубай пристигнала в Австрия въпреки нежеланието на останалата част от фамилията Естерхази.

В завършилата благополучно полицейска акция по издирване на жената, са били включени над 100 полицаи, както и полицейските служби на съседните на Австрия държави.

Подозрения, че не става дума за похищение се появиха още, след като по-рано министърът на вътрешните работи Херберт Кикъл заяви, че не е изяснено дали става дума за класическо отвличане.