Живеещите в Пърт Антъни Маслин и Мерит Норис вече се радват на новородената Вайълет Мей Маслин, съобщи "Дейли мейл".

"Вайълет Мей дойде на бял свят на 10 май и ни донесе любов и светлина, надежда и радост. Семейството ни се разпадна, когато полет МН17 бе свален на 17 юли 2014 г. Но любовта е по-силна от омразата", се казва в официално изявление на семейството.

Вижте снимки>>>

"Боинг 777" на Малайзийските авиолинии се разби в Източна Украйна на 17 юли 2014 г. Всичките 298 души на борда загинаха. Повечето бяха холандски граждани. През октомври м.г. холандските разследващи обявиха, че самолетът е бил свален от руска ракета "Бук". Дългоочакваният доклад на Холандския съвет за сигурност (OVV) обаче не посочи кой е изстрелял ракетата, а само непосредствената причина за трагедията, за която САЩ и Украйна обвиняват проруските сепаратисти, а Русия - Украйна.

Сред жертвите са трите деца на Антъни и Мерит - Мо, Ийви и Отис, които пътували със своя дядо Ник. Те трябвало да се върнат в Австралия, за да започнат училище, а родителите им решили да останат още няколко дни в Амстердам.

"Нашите три невинни, прекрасни и вдъхновяващи деца бяха убити, заедно със своя дядо Ник Норис. Ние вярваме, че Мо, чийто 14-ти рожден ден бе в събота (7 май - бел.ред), Ийви, която трябваше да навърши 12 г. следващата седмица и Отис, чийто 10-ти рожден ден е през юни, ни изпратиха прекрасен дар. Раждането на Вайълет е доказателство за вярата ни, че любовта е по-силна от омразата. Все още много ни боли, но Вайълет и чувството, че четирите ни деца са винаги с нас, ни донесе малко светлина в мрака", пишат още сломените родители.