Президентът на Русия Владимир Путин пристигна в Магнитогорск, където рано тази сутрин при експлозия на газ в жилищна сграда загинаха най-малко четирима души, а около 35 са в неизвестност, сред тях може да са 7 деца, предаде ТАСС.

След приземяването на президентския самолет Путин се отправи към мястото на трагедията и се появи в спасителния щаб. Очаква се държавният глава да се срещне с пострадали и с ръководители на Челябинската област.

Асошиейтед прес допълва, че близо 1400 души участват в издирвателните и спасителните работи за откриването на затрупани под отломките. Работи се при температура от порядъка на минус 17 градуса по Целзий, а през настъпващата нощ се очаква термометрите да паднат до минус 24 градуса, а при такъв студ намаляват шансовете за оцеляване на затрупаните.

Според руския Следствен комитет вероятната причина за срутването на част от десететажната сграда е изтичане на газ. Експлозията е станала преди разсъмване, когато повечето от обитателите на сградата са спели, съобщи АП.

Уралският град Магнитогорск с население от 400 хиляди се намира на около 1400 км югоизточно от Москва.