Информационната табела на стената за спортно катерене в Битоля, финансирана от българското външно министерство, е счупена на местата, на които наскоро със зелено тиксо бе закрито българското знаме. 

Стената за спортно катерене бе открита на 1 юни т. г. в Градския парк в Битоля по проект, финансиран по линия на Българската помощ за развитие към Министерството на външните работи на България. На откриването присъстваха генералният консул на България в Битоля Николай Димитров и кметът на града Тони Коняновски, както и представители на българското генерално консулство и граждани на Битоля. 

Седмица по-късно обаче българското знаме и информацията за проекта бяха закрити със зелено тиксо, така че да не се виждат. Сега на тези места, табелата е счупена, предаде БТА.

Засега реакция от градските власти няма.

Съоръжението е първото на територията на Република Северна Македония и е осъществено според съвременните тенденции на много европейски столици. Създаването на възможности за забавления и за целенасочена и специализирана подготовка на деца и юноши чрез педагогическия потенциал на Спортния клуб за катерене в Битоля цели да бъде и основа за попълване на специализираните органи и спортни клубове, които извършват дейности по издирване и спасяване на хора при екстремни условия, стана ясно при откриването на стената. Тя се оказа много атрактивна за посетителите на парка, допълва Българската телеграфна агенция.