Машината, който е паднала на поле край аерогарата, се е запалила и от нея излиза гъст дим, каза представител на летищната управа.

На борда на самолета е имало 71 души - 67 пътници и 4-ма членове на екипажа. Най-малко 50 души са загинали, съобщиха местните власти, цитирани от световните агенции и БТА. По-рано беше съобщено, че 17 души са спасени и откарани в болници и че е възможно да има и още живи.

„Шансовете за спасяването на други живи хора са малки, защото самолетът е много тежко изгорял“, заяви обаче военният говорител Гокул Бхандари.

"Състоянието на останалите хора не е ясна, опитваме да потушим пожара“, коментира по-рано говорителят на летището Биренда Прасад Шреща.

Самолетът - двумоторен турбовитлов "Даш 8", производство на канадската група "Бомбардие", се отклонил на няколко пъти от траекторията си, преди да се разбие близо до пистата. Той се е разпаднал на няколко големи парчета.

Машината е собственост на частната американско-бангладешка авиокомпания "Ю Ес Бангла еърлайнс". Той е пристигал столицата на Бангладеш Дака.

Полетите на летището са отклонени, а то е изцяло затворено.

Повече подробности не са известни за момента.