Долната и горната камара на руския парламент ще заседават извънредно на 22 февруари, съобщи руската агенция РИА Новости, като се позова на високопоставен депутат, цитирана от Ройтерс и БТА.

Председателят на комисията за регламента и организацията на парламентарната дейност в Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) каза пред РИА, че във фокуса на заседанията ще бъде приемането на закони за интеграцията на четирите нови региона в състава на Русия.

Миналата година Москва предприе действия за анексиране на украинските Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област, ход, заклеймен от повечето страни в ООН като незаконен.

РИА цитира източник от Държавната дума, долната камара, по думите на когото тя ще се събере на заседание на 22 февруари сутринта, а Съветът на федерацията - следобед същия ден.

На 21 февруари президентът Владимир Путин ще направи годишното си обръщение към федералното събрание - общо заседание на двете камари на руския парламент.

Русия нарича предприетата си през февруари миналата година инвазия в Украйна "специална военна операция" за премахване на заплахи за сигурността. Киев и съюзниците му определят руските действия като непредизвикано заграбване на земи.