Руски военен самолет Су-25 се разби над село във Валуйски район на Белгородска област, на руска територия, съобщиха от военното министерство на РФ, цитирани от ТАСС. Пилотът е загинал, а на мястото на авиокатастрофата следствена група проучва причините за произшествието.

Летецът е претърпял смъртоносния инцидент, докато се е опитвал да кацне на летището в Белгородска област. От МО на Русия съобщиха, че катастрофата е станала при завръщане на пилота от изпълнение на бойна задача.пТой е успял да катапултира, бил е откаран в болницата, където е издъхнал от наранявания, несъвместими с живота. 

Пръв за катастрофата съобщи губернаторът на региона Вячеслав Гладков. По думите му ситуацията в момента се изяснява, за да се разбере причината за случилото се, но по първоначални данни се говори за техническа неизправност на машината.

Самолетът е паднал в безлюдна местност, където няма сгради и хора, затова и няма разрушения.

От снимките в Телеграм канали се вижда, че част от самолета се е запалила и дими. За авиокатастрофата съобщиха и украински канали, както и държавната информационна агенция УНИАН.