Русия разполага с информация, че Франция вече подготвя военен контингент, който да бъде изпратен в Украйна, като на първоначалния етап той ще възлиза на около 2000 души, заяви Сергей Наришкин, ръководител на руската Служба за външно разузнаване (СВР), цитиран от ТАСС и БТА.

"Сегашното ръководство на страната (Франция) не се интересува от смъртта на обикновените французи и притесненията на генералите. Според информацията, получена от руската СВР, контингентът, който ще бъде изпратен в Украйна, вече се подготвя. На първоначален етап той ще възлиза на около 2000 души", каза Наришкин.

По думите му френските военни се опасяват, че такъв значителен контингент не би могъл да бъде прехвърлен и разположен в Украйна незабележимо.

"По този начин той ще се превърне в приоритетна легитимна цел за атаки от страна на руските въоръжени сили. А това означава, че го очаква съдбата на всички французи, които някога са идвали на територията на руския свят с меч", допълни Наришкин.

Еманюел Макрон заяви миналия месец в края на международна конференция в подкрепа на Украйна в Париж, че изпращането на западни войски в Украйна "не бива да се изключва", припомня Франс прес.