Популярният телевизионен водещ Тъкър Карлсън, който наскоро че уволнен от американския кабелен телевизионен канал Fox News и който често бе цитиран в Русия, е бил извикан на работа от RT и Владимир Соловьов.

Карлсън беше уволнен от канала Fox News на 24 април. Той многократно е критикувал президента на САЩ Джо Байдън и затова често и охотно е цитиран от руските държавни медии. Уволнението на телевизионния водещ беше активно обсъждано и в руските медии и той дори беше поканен да работи в Русия - предложенията бяха направени от телевизионния канал RT и водещия Владимир Соловьов.

Американските медии обърнаха внимание на уволнението на Карлсън, както и на реакцията, която то предизвика в руската преса, и на предложенията за работа.

The Daily Beast писа за предаването "Вечер с Владимир Соловьов" и спомена Олга Скабеева, която съобщила "тъжната новина" за Карлсон в предаването което води "60 минут".

Newsweek цитира статия в "Российская газета" за "феномена Карлсън" и "почитателите на неговия талант". Изданието също така отбеляза предложението да работи за RT, като негов говорител заяви пред изданието: "Имахме удоволствието да работим с видни хора като Джулиан Асанж и покойния Лари Кинг, а през 2020 г. поканихме президента Доналд Тръмп да се присъедини към нас. Нашият канал винаги се радва да работи с ярки и многостранни личности".

Рускоезичната телевизия RTVI пък направи видеоклип с най-значимите изказвания на Карлсън.