Преговорите за размяна на затворници между Украйна и Русия продължават, съобщи прессекретарят на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) Олена Хитлянска, цитирана от ТАСС.

По-рано днес украински медии обявиха, че самолет с освободени от Русия украинци пътува към Киев.

"Уважаеми журналисти, сложният процес на преговори за обмен на заложници продължава. Заредете се с търпение, надявам се, не за дълго. Не разпространявайте непроверена информация. Стискаме палци!", написа Хитлянска във Фейсбук.

Адвокат Валентин Рибин, който защитава част от задържаните в Украйна руски граждани, подготвяни за размяната, заяви, че те остават в ареста. "Засега не зная дали те изобщо ще бъдат разменени днес", каза той, цитиран от ТАСС.

Вчера Русия прехвърли украинския режисьор Олег Сенцов от отдалечен затвор в Арктика в столицата Москва на фона на преговорите с Украйна за възможна размяна на затворници, съобщиха руски агенции. Ден по-рано украински съд освободи високопоставения руски журналист Кирил Вишински, обвинен в оказване на подкрепа на проруските сепаратисти в източната част на страната, припомня Ройтерс