Най-малко 11 души загинаха в пристанищния град Карачи в Южен Пакистан при блъсканица по време на раздаване на безплатно брашно, предаде ДПА.

Загинали са най-малко осем жени и три деца.

Всички снимки вижте тук

"Десетки хора пострадаха при суматохата, избухнала при акция за раздаване на храна от частна благотворителна организация", каза представител на аварийно-спасителните служби. Има опасения, че броят на жертвите може да нарасне, добави той.

Местната полиция съобщи, че е била уведомена за раздаването на храна, но не са били взети някакви по-специални охранителни мерки за осигуряване на реда.

Снимка: БТА/АР

Телевизионният канал "Гео" съобщи, че по случая са арестувани най-малко седем души, срещу които ще бъдат започнати следствени действия.

Това е пореден инцидент през последните седмици на пункт за раздаване на безплатно брашно.

Откакто по случай рамазана властите започнаха такива благотворителни акции за подпомагане на бедни семейства, които не могат да се справят с инфлацията, загинаха 15 души.

Снимка: БТА/АР

Министър-председателят Шахбаз Шариф обяви, че милиони пакистанци ще получат безплатно брашно за свещения месец като мярка за облекчаване на тежкото им положение в условията на рекордното нарастване на цените.

Откакто миналата година бившият премиер Имран Хан беше свален от власт с вот на недоверие, Пакистан навлезе в политическа криза, която все повече се задълбочава. Политическата нестабилност се отрази зле на слабата пакистанска икономика, която е пред крах.

Снимка: БТА/АР

Пакистан се опитва да получи финансова помощ в размер на 7 милиарда долара, която беше договорена през 2019 г., но предоставянето ѝ беше спирано многократно, тъй като Исламабад не бе в състояние да покрие изискванията за отпускането ѝ.

Снимка: БТА/АР