Някой периодично се опитва да "отхапе" нещо от Русия, но тя ще "избие зъбите" на всеки, който го направи. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин на заседание на организационния комитет "Победа", информира TACC.

По думите му някои публично се осмеляват да твърдят, че сибирското богатство несправедливо се държи само от една държава. Както отбеляза Путин, "странно е да се чуват такива неща, особено публично, но понякога звучат".

"Всеки иска да ни захапе някъде или да отхапе нещо от нас. Но тези, които ще направят това, трябва да знаят, че ще избием зъбите на всички, за да не могат да хапят", категоричен беше руският президент.

Той е уверен, че други страни ще продължават да сдържат Русия, тъй като противниците ѝ просто не се нуждаят от държава като нея.

"Каквото и да правим, колкото и да се стремим да задоволим апетита на онези, които се опитват да ни сдържат, това ще продължи, защото много от нашите противници, както ще ги наричаме, просто не се нуждаят от държава като Русия. Но ние с вас се нуждаем, нашите хора, гражданите на Руската федерация. И ще направим всичко, не само за да запазим, но и да укрепим страната", добави Путин.

За да се постигне такава стратегическа цел, според президента на Русия, човек трябва да "направи всичко, за да запази спомена за случилото се през предходните години, паметта на онези, които защитаваха нашата Родина".

В тази връзка държавният глава отбеляза важността на работата на издирвателните движения, дейностите за възраждане на паметта на защитниците на Отечеството, като добави, че понякога тази работа е свързана с определена опасност.