Приключи срещата на четири очи между между руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, на която двамата си обещаха да дадат тласък на двустранните отношения.

Разговорите се проведоха в кампуса на Далекоизточния федерален университет, намиращ се на остров Руски в пределите на община Владивосток, уточнява ТАСС. Преди началото на срещата Путин и Ким си стиснаха ръцете. "Благодаря, че дойдохте", каза Путин на Ким, предаде АФП.

След края й двамата лидери я определиха като ползотворна, конструктивна и обстоятелствена, а после се оттеглиха заедно с представители на двете държави за разговори в по-широк формат.

Путин каза, че на срещата на четири очи е обменил с Ким мнения за това какво трябва да бъде направено за подобряване на ситуацията на Корейския полуостров. Ким каза, че с Путин са обсъждали начини за мирно уреждане на кризата там.

Убеден съм, че посещението ви днес в Русия ще ни помогне да разберем и какво може да направи Русия, за да подкрепи позитивните процеси, които се провеждат в момента, заяви още руският президент.

Путин каза и че с Ким са обсъждали и историята на двустранните отношения и перспективите за развитие на двустранните връзки.

Севернокорейският лидер изрази надежда, че конструктивният и полезен диалог с Путин ще продължи. Ким изрази надежда, че тази много полезна среща ще допринесе за развитието на отношенията между двете страни, които имат дълго приятелство и история и които могат да станат още по-стабилни.