При влизането си в президентството новият лидер на Украйна Володимир Зеленски бе разочарован от работното място на държавния глава в сградата. Причина за недоволството му бе креслото, използвано преди от Петро Порошенко, съобщи ТАСС.

Екипът на Зеленски разпространи днес видео от първо лице, разказващо как е минал първият работен ден на новия президент. Записът отразява момента, в който Зеленски влиза в кабинета си за пръв път и прави опит да седне в креслото на държавния глава. И реагира най-напред с думите "Не е удобно".

Веднага след това Зеленски напомня на екипа си, че би желал да се премести от сградата на президентската администрация. "Гледам значи и си мисля: кога всъщност се местим?!", казва той пред съратниците си.

Други кадри показват Зеленски, преди да положи клетва - задават му въпроса как да бъдеш президент и да си останеш човек. "Засега нещата вървят, както трябва", отговаря той.

Володимир Зеленски неведнъж е заявявал, че президентската администрация трябва да бъде преместена от сградата на ул. "Банковая" в центъра на Киев на друго място и да бъде създадено там отворено работно пространство вместо сегашната кабинетна система.