Приключи гласуването за преименуване на пространството край посолството на САЩ в Москва - спечелил е вариантът " Площад на Донецката Народна Република", съобщи РИА Новости. По-рано беше съобщено, че бюджетните служители на Москва са били задължени да гласуват за този вариант.

Междувременно стана известно, че украинската Запорожка област планира тази година да произведе референдум за влизане в състава на Руската федерация. Това заяви за ТАСС Владимир Рогов от главния съвет на военно-гражданската администрация на областта, предаде агенцията.

Запорожка област е частично окупирана от руските войски. Референдумът ще бъде признат за валиден при активност най-малко 50 на сто, уточни Рогов. По думите му това е "възможност за отказ от практиката през последните години в Украйна (. . .), дори само един човек да дойде, гласуването да се признава".

Същевременно бе съобщено, че руското министерство на отбраната започна да изтегля войски от позиции в Запорожка област, вероятно за да премести повредена техника в тила или да подсили руската отбрана в северозападната част на Херсонска област.

Вчера за пореден път се заговори, че и в Херсонска област в Украйна, която е под контрола на руските сили, ще се проведе референдум за присъединяване на региона към Русия. Това заяви заместник-началникът на регионалната военно-гражданска администрация в Херсон Кирил Стремоусов, цитиран от РИА Новости.