Трима души са загинали при стрелба в магазин в щата Вашингтон, а нападателят се е самоубил, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Служители на реда са се отзовали на сигнал за стрелба в магазин в град Якима в централната част на Вашингтон, като при пристигането си са заварили телата на трима убити, съобщи началникът на полицията Мат Мъри.

Две от жертвите са били застреляни в магазина, а третият е загинал отвън.

"Изглежда, че става дума за случайна ситуация. Не е имало явен конфликт между страните. Мъжът просто е влязъл и е започнал да стреля", каза Мъри.

След като открил огън в магазина, заподозреният, идентифициран като Джарид Хадок, на 21 г., е пресякъл улицата и е стрелял по автомобил, принуждавайки шофьора да се премести на пътническата седалка.

Заподозреният откраднал колата и избягал.

След продължило часове издирване роднина на Хадок е насочил силите на реда към склад, зад който Хадок се укривал. Когато е видял, че полицаите се приближават, младият мъж се е самоубил с огнестрелното си оръжие.

Полицията отрича да е използвала насилие и отбелязва, че няма ранени служители на реда.

Това е поредна стрелба в САЩ за последните няколко дни. Вчера при подобни инциденти загинаха 9 души - 2 в Айова и 7 в Калифорния, а в неделя , отново в Калифорния, жертвите на такава стрелба бяха 10.