Полицията е търсила осъдения бивш македонски премиер Никола Груевски в дома му, но никой не е отворил, пише електронното издание "Локално", цитирано от "Фокус".

Действията на полицията последваха обявената заповед за арест от Министерството на вътрешните работи по искане на Наказателния съд, след като Груевски не се е явил в затвора в определения срок.

Полицаите са потърсили Груевски в апартамента му, но никой не е отворил, след което са слезли до входа на сградата.

Засега няма информация за това къде е Груевски и дали полицията го е локализирала. Министерството на вътрешните работи съобщава, че ще информира обществеността веднага щом имат конкретна информация по въпроса, пише изданието.

Наказателният съд в Скопие е поискал днес от министерството на вътрешните работи да издаде заповед за арест за бившия премиер Никола Груевски, който е осъден на две години затвор, съобщи МИА.

През последните няколко дни съдът е направил най-малко три пъти опит да връчи на Груевски съдебното решение за присъдата затвор.

Груевски бе осъден на 2 години затвор заради това, че е злоупотребил с влияние за купуването на луксозен мерцедес на стойност 600 хиляди евро.

След като получи съдебното решение, Грувески трябва да се яви в затвора за изтърпяване на присъдата.

В петък наказателният съвет на отдела за организирана престъпност и корупция на Основния съд в Скопие отхвърли жалбата на бившия лидер на ВМРО-ДПМНЕ и потвърди решението за изтърпяване на присъдата.