Прокурорът, който разследва смъртта на сръбската музикална легенда Шабан Шаулич, е поискал да бъде направена аутопсия, тъй като причината за смъртта на изпълнителя е неясна. Това съобщи пред  телевизия "Хепи" външният министър на Сърбия Ивица Дачич, цитиран от Нова телевизия.

Той разказа и подробности за тежката катастрофа, която доведе до смъртта на певеца. Инцидентът стана в неделя около 6.50 ч. на магистрала край германския град Билефелд. Разследващите установиха, че виновник за нея е 34-годишен шофьор от Гютерслох, който е бил пиян и нямал шофьорска книжка.

"Шабан Шаулич е излязъл от колата без видими следи от наранявания. Оплакал се, че има проблеми с гърлото и гърдите, че нещо го задушава. Обадили се на хеликоптера и му дали приспивателни, а той вече не се събудил. В болницата се опитали да го реанимират, отворили са го и установили, че има проблеми с аортата", обясни Дачич.

Сръбският външен министър каза още, че синът на считания за "Крал на народната музика" го е помолил за помощ.

Mениджърът, който организирал концерта на певеца в Германия, също сподели, че се е опитал да го върне към живот, но не успял.

Междувременно стана ясно, че Шаулич ще бъде погребан в Алеята на заслужилите граждани в новото гробище на Белград. Все още не е ясно кога тялото му ще пристигне в Сърбия.