Приют за украински бежанци беше подпален в община Грос Стрьомкендорф, провинция Мекленбург-Предна Померания в северната част на Германия. Властите са започнали предварително разследване по подозрение за палеж, съобщи в. "Билд", цитиран от БТА.

Полицията обяви днес, че по искане на прокуратурата експерт трябва да изясни по безспорен начин причината за пожара, унищожил почти цялата сграда. Няма данни за пострадали хора.

Огънят е избухнал снощи на външната стена на основната сграда на хотелския комплекс "Шефербек", а после се е разпространил към покрива. От март в хотела са настанени 14 бежанци от Украйна. Трима служители на Червения кръст също са се намирали на мястото вчера вечерта.

Според полицията става дума за палеж. В деня на пожара полицията е посетила приюта заради графити със свастика на входната табела.

Веднага след пожара обитателите са били преместени в друг обект. Операцията по гасенето на огъня е продължила до ранните часове на сутринта. На място са пристигнали близо 120 души от службите за спешни ситуации и около 20 аварийни автомобила, посочва вестникът.