Мъж, заподозрян в шофиране под въздействието на алкохол, се опита да обвини кучето си в деянието, предаде ДПА, позовавайки се на полицията в американския щат Колорадо.

Полицейското управление в град Спрингфийлд написа във Фейсбук, че в неделя служители на реда са спрели превозно средство, което се е движело с 84 км/ч в зона с лимит от 50 км/ч.

"Шофьорът се опита да смени мястото си с кучето, което беше на пътническата седалка, докато полицаят се приближаваше към него", казаха служителите на реда. "След това мъжът излезе от страната на пътническото място на превозното средство и заяви, че той не е шофирал".

Когато полицията е попитала заподозрения дали е употребил алкохол, той избягал, изоставяйки както превозното средство, така и домашния си любимец. Бил е заловен на няколко метра от мястото, където е станал инцидентът.

Неидентифицираният шофьор е заподозрян за ръководене на МПС в нетрезво състояние и е обвинен в съпротива при ареста.

"Кучето беше предадено на познат на шофьора, който да се грижи за него, докато стопанинът му е зад решетките", уточниха от местната полиция. Срещу кучето няма повдигнати обвинения и то е пуснато на свобода.