Трудности за новия президент на Аржентина Хавиер Милей, но не и име на победителя на президентските избори в САЩ - това са част от резултатите от ежегодните предсказания на перуанските шамани за 2024 г., предаде Франс прес.

Те са били направени по време на среща на 14 шамани, дошли от цялата страна на хълм, смятан за свещен в Лима. Шаманите отправиха молитва към богинята майка Пачамама и към бога на слънцето Тайта Инти, после биха тъпани и накрая пиха силна напитка с халюциногенни свойства, която да улесни техните прогнози. След което разпръснаха листа от кока и цветчета върху постери с лика на лидери от цял свят, сред които Милей, руският президент Владимир Путин, американският президент Джо Байдън и др.

Но в крайна сметка от тази процедура не произтече никакво предсказание относно името на бъдещия президент на САЩ, който ще бъде избран на 5 ноември догодина. Не ставало ясно и дали през 2024 г. Путин ще продължи президентското си управление. Също така нямало и никаква яснота относно изхода от парламентарните избори в Индия, които ще се проведат в продължение на няколко седмици идната пролет.

"Шаманите обаче разказаха, че са видели много сложен управленчески период за Хавиер Милей. Милей ще свърши зле", сподели шаманът Аларкон.

"Нещата ще свършат зле за Милей. Да не се управлява с подкрепата на народа е лошо и свършва с криза, допълни неговият колега", шаманът Феликс Ролдан.

Ултралибералът Милей започна да прилага в Аржентина програма за реформи на аржентинската икономика, включваща и съкращения в бюджетната сфера. Те вече пораждат протести.

По време на сеанса шаманите са констатирали, че прогнозите за бързо приключване на конфликта в ивицата Газа също не са добри. "Конфликтът ще продължи, но ще се уталожи малко по-малко", заяви шаманът Аларкон и добави, че заедно с колегите си са се молили за мир там.

Те са получили видение, в което Израел и Палестина ще развеят знамето на мира, но чак към средата на 2024 г.

Миналата година шаманите на Перу предсказаха, че през 2023 г. ще настъпи краят на войната в Украйна.

Сега шаманите се произнесоха и относно футбола и заявиха, че прогнозират финал между Аржентина и Уругвай на шампионата "Копа Америка" догодина, който ще се проведе в САЩ. Миналата година шаманите не бяха обявили, че Аржентина ще спечели Мондиала в Катар, припомня Франс прес.