Всеки от двамата положи роза пред залата, където бяха убити най-малко 89 души, включително един британец, съобщиха канцелариите на двамата лидери, цитирани от Франс прес и БТА.

Вижте снимки >>>


"Президентът Оланд и аз - рамо до рамо пред "Батаклан", гласи надписът под снимката, публикувана в Туитър от Дейвид Камерън.

Снощи канадската певица Селин Дион изпя "Химна на любовта" на Един Пиаф в памет на жертвите от терористичните атаки в Париж на връчването на Американските музикални награди.

Вижте видеото >>>

  Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън е в Париж, за да обсъди с Оланд ситуацията в Сирия и мерките за борба с тероризма.

"По-късно тази седмица ще изложа в парламента цялостната ни стратегия за справяне с ИДИЛ", каза Камерън на съвместна пресконференция с френския президент.

Британският премиер заяви още, че Обединеното кралство трябва да започне да нанася военни удари заедно с Франция и другите партньори срещу "Ислямска държава" в Сирия, предаде Ройтерс.

"Твърдо подкрепям ударите, които президентът Оланд предприе срещу "Ислямска държава" в Сирия, и съм твърдо убеден, че Великобритания трябва да направи същото", подчерта Камерън.

Той добави, че ще търси подкрепа от британския парламент за присъединяване на Лондон към водените от САЩ въздушни удари в Сирия. Камерън ще предложи да бъде използвана британската авиобаза в Кипър за действия срещу групировката в Сирия.

Премиерът съобщи, че ще бъден увеличен обменът на разузнавателни данни с Франция и другите европейски партньори.

Президентът Оланд заяви от своя страна, че Франция възнамерява да засили въздушните удари в Сирия.

Ще увеличим нашите удари, избирайки цели, които ще нанесат възможно най-много щети на тази армия от терористи“, каза държавният глава като допълни, че двете държави имат "съвместни задължения“ за справяне със заплахата на групировката.