Първата дама на САЩ Джил Байдън посети медицинския център "Уолтър Рийд" в щата Мериленд, където ѝ беше направена хирургическа операция за лечение на рак на кожата, при която бяха отстранени кожни ракови образувания, съобщи личният лекар на американския президент Кевин О'Конър, цитиран от агенциите.

По думите му е била извършена така наречената операция по метода на Мос за отстраняване на ракови тъкани над дясното око.

"Ще следим внимателно този участък от кожата, докато зараства, но не очакваме да се наложат каквито и да било допълнителни процедури", отбеляза лекарят.

Операцията на Моос остава най-успешната и с най-малко инвазивна техника за отстраняване на рак на кожата, като базално-клетъчен карцином и плоскоклетъчен карцином. Използва се успешно и при някои случаи на меланом, който е най-смъртоносната форма на рак на кожата.

 

Личният лекар на американския президент съобщи още, че преди операцията е открит още един участък от кожата на 71-годишната първа дама, в който са открити ракови тъкани, но и той е бил отстранен.

Допълва се, че Джил Байдън "се чувства добре" след интервенцията. "По-късно през деня тя ще се прибере в Белия дом", добави О'Конър.