Шестимата косовски сърби, които бяха задържани от косовските специални части за възпрепятстване на органите на реда, са били освободени снощи, предаде ТАСС и БТА. Агенциите се позовават на местното радио Контакт плус. Шестимата мъже са освободени, след като съдията от Основния съд в Косовска Митровица Лиляна Стеванович е отхвърлила обвиненията срещу тях заради липса на достатъчно доказателства за участието им в съпротивата. Прокуратурата настояваше за постоянното им задържане, но напразно.

Порталът Коссев съобщи, че задържаните са имали видими следи от удари по лицето. Твърдят, че са невинни и че не са оказвали съпротива на полицията. Според специалните части, шестимата мъже са направи барикада на пътя и не са пускали органите на реда да извършат акцията по задържането на заподозрени в село Зубин поток. Те са ползвали коли, вещи и покъщина, за да спрат полицаите да арестуват разследвани за участие в престъпна група. 

Косовската полиция съобщи, че сърбите в Зубин поток са оказали "въоръжена съпротива". Операцията на косовската полиция срещу организираната престъпност и корупцията на 28 май, която предизвика напрежение със Сърбия, приключи с ареста на 19 местни полицаи.