Протестиращи опитаха да прекъснат вчера речта на американския президент Джо Байдън на международната конференция за климата под егидата на ООН в Шарм ел Шейх, имитирайки вой на койоти, предаде Франс прес, като се позова на свои журналисти на място.

Четирима души станаха, когато Байдън започна да говори на форума в египетския курорт на брега на Средиземно море, и тръгнаха да разпъват транспарант с лозунг против "изкопаемите горива".

Въпреки "койотския вой", президентът на САЩ не трепна и продължи своята реч, която бе очаквана с голям интерес. Демонстрантите междувременно бяха изведени бързо от залата от служители на ООН по охраната, предава БТА.

"Въглеродните компенсации са фалшиво решение", успя обаче да се провикне един от тях.

Той имаше предвид американската програма, която позволява на компаниите да компенсират своя въглероден отпечатък, като инвестират в проекти, намаляващи парниковите емисии в развиващите се страни, отбелязва АФП.

"Насочили сме се към климатичен колапс в непосредствено бъдеще и Джеф Безос не е човекът, който ще ни спаси", каза активистът, вземайки под прицел милиардера, който е партньор на тази програма.