Няколко души са ранени при експлозия в хлебарница в девети район на Париж, предадоха световните агенции. Голям е броят на тежко ранените. По първоначална информация те са 15 души.

Взривът е бил предшестван от пожар в магазина, намиращ се на улица "Тревизо". След експлозията, нанесла на околностите значителни материални щети, на мястото са пристигнали много пожарникари с техника и линейки. Създаден е охранителен периметър.

Четири пожарникари са с опасност за живота след експлозията в пекарна в Париж, съобщава сайтът на телевизия Бе Еф Ем Те Ве. Те са били в сградата, в която се помещавала пекарната, преди взрива и вероятно са били извикани заради силна миризма на газ.

Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер каза, че последствията от експлозията са много тежки. Зоната е отцепена, хора се евакуират от околните сгради. На площада на Операта, който се намира недалеч, вече кацнаха два вертолета на службата за гражданска отбрана, за да евакуират спешно пострадалите.

Пекарната, която се е взривила в следствие на изтичане на газ, е била на партера на многоетажна сграда. В резултат на взрива помещението е опустошено, рухнали са стени и има риск от струтване на цялата сграда.

По-рано беше съобщено, че най-малко 20 души са пострадали в трагедията.

Жители на квартала разказват, че първоначално са си помислили, че има силно земетресение.

Този взрив се е случил в туристически район в центъра на Париж, докато в столицата има отново около 5 000 полицаи и жандармеристи, мобилизирани заради поредната демонстрация на "жълти жилетки".

Снимка: Le Monde