Най-малко трима души бяха убити, а - 11 ранени, след като мъж с огнестрелно оръжие и бронежилетка извърши нападение срещу две училища в Югоизточна Бразилия, предадоха Франс прес и АП, като се позоваха на властите, съобщи БТА. 

Двама от убитите са учители. Мишени на атаката са били държавно училище за ученици от начален и среден курс и частно училище, които се намират на една и съща улица в малкия град Аракрус в щата Еспирито Санто, се казва в изявление на регионалния секретариат за обществена сигурност. Самоличността на третия убит засега е неизвестна.

Стрелецът все още е на свобода. Записи от охранителни камери показват, че той е бил с бронежилетка и използвал полуавтоматичен пистолет за нападенията, каза секретарят по обществена сигурност на щата Марсио Селанте. Той отбеляза, че в държавното училище стрелецът е получил достъп до учителската стая, след като разбил ключалка.

Нападателят е бил покрил лицето си, което затруднява идентифицирането му. Полицията разследва дали той е действал сам.

Според кмета Луис Карлос Коутиньо в училището в града са влезли "няколко бандити". Един от тях е стрелял по събрали се учители, като убил две жени и ранил девет други. След това нападателите отишли в друго училище, където била застреляна една тийнейджърка, а двама души били ранени.

Стрелбите в училища са рядкост в Бразилия, но през последните години позачестиха, отбелязва АП.