43 души са били освободени, след като въоръжен нападател ги взе за заложници в сряда в клон на търговската "Банка на Грузия" в град Зугдиди, съобщи полицията в Грузия, цитирана от Асошиейтед прес.

Вижте снимки

Преди съобщението на полицията местни медии информираха, че нападателят е избягал и все още е на свобода, държейки трима души като заложници.

В сряда в клон на банка в западния град Зугдиди нахлу въоръжен мъж и взе за заложници служители на банката и клиенти. Грузинското МВР не коментира колко души са взети за заложници или какви са исканията на похитителя, но местни медии съобщиха, че той е поискал 500 000 долара в брой.

Грузинската национална телевизия Мтавари съобщи, че нападателят е въоръжен с ръчна граната. Телевизионният канал показа картина на стая с хора, седящи на пода, и мъж, облечен във военна униформа, който крие лицето си, държейки пушка.

В сряда вечерта няколко грузински медии съобщиха, че нападателят е напуснал сградата, отвеждайки трима заложници със себе си. Местонахождението му е неизвестно. Според някои информации единият от заложниците е местен полицейски началник, който е преговарял с похитителя.

Министерството на вътрешните работи на Грузия съобщи днес, че 43-мата освободени заложници са отведени на безопасно място и че полицейската операция продължава.