Над половин милион турци казаха в социалните мрежи "достатъчно" на президента Реджеп Тайип Ердоган, предаде Ройтерс.

Стотици хиляди турци в различни части на света написаха "достатъчно" (#tamam) в социалните мрежи (главно в Туитър) във връзка с думи на президента, че ако народът поиска, той ще се оттегли.

Ако някой ден народът ни каже "достатъчно", тогава ще се оттеглим, посочи Ердоган в изказване пред парламента.

Искаме демокрация, така че казваме "достатъчно" на Ердоган. Моля Ви, напуснете поста си. Вие направихте ненормални неща за нашата страна и народ. Достатъчно, написа потребител в социална мрежа.

Няма спокойно да се оттеглите. Първо ще трябва да дадете отчет за стореното. Достатъчно!, написа друг потребител.

Съперниците на Ердоган на предстоящите на 24 юни президентски избори също се включиха в кампанията в социалните мрежи, информира Ройтерс.

Времето изтече. Достатъчно! -  написа кандидатът за президент на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Мухаррем Индже. Към кампанията се присъедини и прокюрдската Демократична партия на народите (ДПН).

Социалните медии се превърнаха в основна платформа за опозицията в Турция, където традиционните медии са пълни с информации за Ердоган и неговите министри. Речите на Ердоган обикновено се излъчват по всички основни телевизионни канали, докато речите на лидерите на опозиционните партии почти не са отразявани, посочва Ройтерс.