Повече от 8 часа около 150 българи са блокирани на летище във Франкфурт. Те твърдят, че не са им давали храна и не могат да излетят.

Един от пътниците Мариана Андреева разказа, че полетът е от снощи и след снеговалеж са им казали, че полетът ще закъснее с 30 минути.

"После обясниха, че ще се смени самолетът, но това така и не се случи", споделя жената, цитирана от bTV.

Тя обясни, че е има около 12 бебета, а вода и доматен сок е дадено избирателно, не на всички.

Според нея няма как да излетят и искат обезщетение за стреса.

От авиокомпания "Уиз еър" заявиха пред БНР, че в момента всички пътници са настанени в хотел, осигурени са им напитки и храна.

Според сайта на летище Франкфурт-Хан полетът за София е планиран за 23.00 часа местно време тази вечер, което означава кацане в София около 2.00 часа след полунощ българско време.

От Министерство на външните работи също се намесиха при разрешаването на случая. От министерството на външните работи незабавно са се свързали с летищните власти и авиопревозвача, като от тяхна страна към момента няма допълнителна яснота относно създалата се ситуацията.

По информация на външно полетът, предвиден да излети за София в 20:15 ч., към момента е отложен за 23:00 ч. Със съдействието на кореспондента на БТВ, заместник-министър Ирена Димитрова се е свързала с наш пътник на летището и поискала информация за състоянието на сънародниците ни, както и за продукти от първа необходимост, които спешно да бъдат доставени от служители на генералното ни консулство.