Повече от 10 000 души се включиха в шествие - марш в памет на убития на 27 февруари 2015 година известен руски опозиционен политик Борис Немцов, съобщи Интерфакс. Желаещите да участват са преминавали през проверки за метални предмети и след като броят им е надхвърлил 10 000 проходите са били затворени.

Акцията е със съгласието на московското кметство. Шествието преминава по централни улици в столицата, хората носят портрети на Немцов, руски знамена и плакати, както и знамена на партиите, организирали проявата.

Борис Немцов бе застрелян на мост близо до Кремъл. През 2017 година за неговото убийство на 20 години затвор бе осъден бившият военнослужещ от чеченските вътрешни войски Заур Дадаев. Още трима съучастници на физическият убиец получиха от 11 до 19 години затвор. Съдът не откри поръчители на убийството. 

Днес акции в памет на Немцов има и в много други руски градове. В Санкт Петербург се провежда митинг, на който говорят опозиционни депутати. Навсякъде има засилени мерки за сигурност, има струпване на представители на руските служби и силови ведомства.