Посланикът на Полша в Русия Кшищоф Краевски, извикан днес в руското външно министерство, е информиран за решението на Москва да експулсира петима служители от полската мисия, които трябва да напуснат страната до 15 май. Това се казва в разпространен днес коментар на министерството, предаде ТАСС.

"Като ответна мярка срещу провокационните действия на Полша по изгонването на руски дипломати, въз основа на принципа за взаимност, министерството обяви за персона нон грата петима служители от посолството на Република Полша в Руската федерация. Те трябва да напуснат територията на Руската федерация до края на деня 15 май 2021 г.", съобщи руската дипломация.

Дни по-рано Полша подкрепи Чехия в решението ѝ да изгони 18 руски дипломати по подозрение, че руските разузнавателни служби са замесени в експлозия в чешки склад за боеприпаси през 2014 г.

"Солидарността на съюзниците и бързите действия ни правят силни. Полша изцяло подкрепя решението за експулсирането на руските дипломати, замесени в експлозията в склад за муниции през 2014 г.", се казва в съобщението.