Петима американски морски пехотинци са в неизвестност, след като останките от хеликоптера им бяха открити в отдалечен район източно от Сан Диего, часове след като той изчезна при лоши метеорологични условия, включващи комбинация от силен дъжд и сняг, предаде Ройтерс.

Хеликоптерът CH-53E Super Stallion беше открит от гражданските власти в Пайн Вали към 09:00 ч. сутринта вчера, около осем часа след като било докладвано, че не е пристигнал в базата на морската пехота в Мирамар, Калифорния, съобщиха от Корпуса на морската пехота на САЩ.

В ход е спасително-издирвателна операция с участието както на военните, така и на цивилните спасителни служби, добавя БТА.

Екипажът извършвал рутинен тренировъчен полет във вторник вечер от базата в Крийч, Невада, намираща се на 60 км северозападно от Лас Вегас, заяви морската пехота.

От шерифството на окръг Сан Диего съобщиха, че са получили сигнал за изчезналия хеликоптер към 13:00 ч. В публикация в Екс оттам заявиха, че комбинацията от дъжд и сняг не е позволила да бъде задействан хеликоптер в издирването.

Вместо това са изпратени високопроходими автомобили, които да проверят района.