51-годишен румънски гражданин от Ботошани, който от две години работи в Света гора, обвини монах, че го е прострелял. В действителност духовникът, който също е румънец, се целел в котката, на която бил ядосан и не отчел, че работникът е наблизо, пише вестник "Адевърул", цитиран от БТА.

"Тя дойде на краката ми. Станах от пейката, изминах около три метра. През това време монахът отиде до таблото, взе ловното оръжие, зареди го и чух "пук". Веднага паднах, все едно ме е блъснала кола. Какво търсеше с пушката на 3-4 метра от мен?", спомня си потърпевшият.

Освен това той твърди, че свещеникът искал да го накара да заяви пред полицията, че всичко е станало по случайност на лов за дива свиня. Близките на жертвата поискаха помощ от консулството на Румъния в Солун за разследване на случая.

Междувременно от Министерството на външните работи на Румъния съобщиха в информация до медиите, че пострадалият е бил опериран в град Полигирос, а консулството е поискало от полицията подробни доклади за обстоятелствата около инцидента. То е свързало семейството на жертвата и с румъноговорящ адвокат.