16-годишно момиче е убито, а девет души са ранени, след като 19-годишен младеж извърши нападение в сиропиталище в полското село Томиславице, Лодзко воеводство, съобщи Ройтерс. 

Инцидентът е станал снощи около 23:00 часа. Младежът, който се оказал местен жител, нахлул в сиропиталището и нападнал 10 души с хладно оръжие. 

В резултат на нападението 16-годишна възпитаничка на социалното заведение е загинала на място, съобщи говорителка на местната полиция, цитирана от полската информационна агенция ПАП. Петима са били настанени в болница без опасност за живота, а на други четирима пострадали е оказана медицинска помощ на място, добави тя. 

По неофициална информация на ПАП нападателят е влязъл в стаята на 16-годишнoто момиче през прозореца. Двамата младежи са се познавали и преди са били двойка. Мотивът за престъплението може да е любовно разочарование. 

По време на нападението в заведението имало 13 души, сред които и болногледач, който се опитал да защити момичето от нападателя. 

19-годишният нападател е задържан в дома си около час след инцидента. По време на ареста той е бил трезвен. Взета му е кръв за изследване за наркотици, информира БТА. Досега младежът не е имал регистрация в полицията.

Полицейски служители все още работят на мястото на инцидента под надзора на прокурор.