"Хората често ме питат защо постовете ми в Telegram са толкова остри. Отговорът е, че ги мразя. Те са копелета и изроди. Те искат нашата смърт, на Русия. И докато съм жив, ще правя всичко възможно те да изчезнат". Това написа заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в канала си в Telegram, без да уточни кого точно има предвид.

Това съвсем не е първото остро изказване на руския политик и бивш президент на Русия (2008-12 г.). Вчера например Медведев нарече европейските политици "имбецили", а преди време във връзка с изказване на президента на САЩ Джо Байдън, че Вашингтон няма да изпраща да изпратят далекобойни ракетни системи в Украйна, определи решението за разумно и заплаши: "В противен случай, ако нашите градове бъдат атакувани, въоръжените сили на Русия биха изпълнили (своята) заплаха и биха поразили центровете, където се вземат подобни престъпни решения", каза Медведев. "Някои от тях не са в Киев", добави той и заяви, че "няма нужда от по-нататъшни обяснения".

Във връзка с днешното изказване на политика в. "Новая Газета. Европа" веднага пусна допитване в Telegram с въпроса кого е имал предвид Медведев в поста си, а вариантите за отговор бяха - Западните политици - 14%; украинците - 6%; чуждестранните агенти - 4%; обитателите на Кремъл - 15%; собствениците на денонощните магазини за алкохол - 20%; що за въпрос, постовете в Телеграм, разбира се - 41%;

Преди два дни се появи информация, че американската виза на сина на Дмитрий Медведев - Иля, е анулирана. Новината бе публикувана в редица канали в Telegram, в Twitter и в украински медии, без да бъде официално потвърдена.