Мъж от щата Мисури е екзекутиран вчера за убийството на братовчедка си и нейния съпруг преди почти две десетилетия при нападение, при което 4-годишната дъщеря на двойката е останала сама вкъщи и не е пострадала, предаде Асошиейтед прес.

52-годишният Брайън Дорси е обявен за мъртъв в 18:11 ч. след еднократна инжекция с успокоителното пентобарбитал в щатския затвор в Бон Тер, съобщи по електронната поща Карън Пойман, директор по комуникациите на министерството на затворите на щата Мисури.

Това беше първата екзекуция в Мисури за тази година след четири през 2023 г. Тя беше извършена часове след като Върховният съд на САЩ отхвърли последните жалби на затворника.

В заключителното си изявление Дорси изрази разкаяние и скръб за извършените убийства.

"Думите не могат да поберат справедливата тежест на моята вина и срам", каза Дорси в писменото изявление.

52-годишният Дорси, бивш жител на Джеферсън Сити, е осъден за убийството на Сара и Бен Бони на 23 декември 2006 г. в дома им близо до Ню Блумфийлд. Прокурорите заявиха, че по-рано същия ден Дорси се е обадил на Сара Бони, искайки да вземе пари назаем, за да плати на двама дилъри на наркотици, които са били в апартамента му.

Същата вечер Дорси отишъл в дома на семейство Бони. След като те си легнали, Дорси взел пушка от гаража и убил и двамата, преди да извърши сексуално посегателство върху тялото на Сара Бони, твърдят прокурорите. Полицията заяви, че Дорси е откраднал няколко предмета от дома и се е опитал да изплати дълг за наркотици с част от откраднатите вещи.