Лодка призрак с 20 мъртви тела на борда, включително 2 деца, беше открита край островите Търкс и Кайкос в югоизточната част на архипелага Бахамски острови, съобщава The Guardian.

В момента тече разследване и се установяват самоличностите на загиналите.

Рибари забелязали плавателния съд и съобщили на полицейските власти, които го изтеглили на брега.

Говорителят на бахамската полиция Такара Байн обяви, че причините за смъртта на хората все още не са изяснени, но до момента няма данни за насилствена смърт.

"Тази работа ще отнеме известно време. Каквито и да са обстоятелствата, това е трагична ситуация, при която много хора са загубили живота си, а мислите и молитвите се отправят към онези семейства, които са загубили любим човек. Ще направим всичко възможно, за да ги идентифицираме и да се свържем с техните семейства", каза Байн.

Островите Търкс и Кайкос често привличат хаитяни, които се стремят да избягат от бедността, а територията също е била използвана като пункт за трафик на хора.

През последните месеци Хаити беше разтърсен от политически сътресения и прилив на насилие, което принуди хиляди хора да напуснат домовете си.

Смята се, че лодката е пристигнала в британските отвъдморски територии от Карибите. До момента се смята, че  Търкс и Кайкос не са били крайната дестинация на загиналите.