Севернокорейският лидер Ким Чен-ун снощи е ръководил военна демонстрация с участието на танкови подразделения, съобщи днес държавната медия КЦТА, цитирана от Ройтерс и БТА.

Всички снимки ВИЖТЕ ТУК>>>

Към Ким са се присъединили и висши служители, включително министърът на отбраната Кан Сун-нам, и корейската държавна медия описа събитието като "тренировъчен мач" между танкови подразделения. Севернокорейският лидер също така изразил "голямо задоволство" от факта, че нов тип основен боен танк успешно е демонстрирал ударната си мощ при първото си представяне.

Военното събитие е имало за цел стриктно да провери реалните бойни способности на екипажите на танковете и да ги запознае с методите за бойни действия при различни тактически мисии, добави КЦТА.

Снимка: БТА/АР

"Бързо проправяйки си път през различни най-лоши възможни бойни условия, тежките танкове поразяваха цели едновременно с мощни удари и пробиваха силни отбранителни линии с висока маневреност", се казва в съобщението.

Снимка: БТА/АР

Ким също така е подчертал необходимостта от организиране на интензивни учения, симулиращи действителна война, както и тренировъчни мачове за повишаване на бойните способности, за да може да се изпълни бързо и точно всяка бойна мисия при всякакви непредвидени обстоятелства.

Снимка: БТА/АР

Участието на Ким в демонстрацията идва след като миналата седмица той ръководи и артилерийско учение на Корейската народна армия, отбелязва Ройтерс.

В учението са участвали подразделения в близост до границата, които са в обсег за стрелба по "столицата на врага", заяви КЦТА, визирайки южнокорейската столица Сеул, която има население, възлизащо на близо 10 милиона души.

Снимка: БТА/АР