Високата камбанария и покривът на историческа църква в Кънектикът, САЩ, са се срутили, оставяйки зейнала дупка на върха на постройката и куп развалини отпред, предаде Асошиейтед прес.

Няма съобщения за загинали или ранени при срутването на Първа конгрешанска църква в центъра на Ню Лъндън. Въпреки това впоследствие издирването е продължило.

Снимка: AP/БТА

Първоначално от пожарната служба са открили една жена в сградата, но тя е била изведена и е в безопасност. Смята се, че никой друг не е бил вътре, каза кметът Майкъл Пасеро на брифинг, цитиран от БТА.

По това време не е имало служба и сградата е се е срутила върху себе си, а не върху улицата или близките имоти, които включват кметството и общежитията за студенти от Кънектикът Колидж.

Снимка: AP/БТА

"Това можеше да бъде много по-голямо бедствие за нас. Въпреки това загубихме една ценна историческа структура", каза градоначалникът.

Снимка: AP/БТА

Причината за срутването все още е неизвестна. Пасеро допълва, че не е имало предварителни индикации за нередности със сградата, и че градската управа не знае за извършването на каквито и да е ремонтни дейности по нея.

Двете по-малки оцелели кули ще трябва да бъдат свалени незабавно.

Снимка: AP/БТА

Предстои да се изясни дали останалата част от постройка ще трябва да бъде разрушена, но очакванията на кмета са за "пълна загуба".

Снимка: AP/БТА

Каменната църква е построена около 1850 г., според държавните строителни регистри, въпреки че конгрегацията датира от средата на 16-и век, се посочва на сайта й.