Президентът Георге Иванов не може да попречи на напредъка на Македония към членство в ЕС и НАТО, се казва в изявление на македонското правителство по повод предновогодишното обръщение на Иванов, в което той изрази надежда парламентът да отхвърли Преспанското споразумение, съобщава агенция МИА, цитирана от БТА.

Македонското правителство подчертава, че президентът Иванов още веднъж е демонстрирал, че той остава верен на своята решимост да продължава да разделя гражданите на Македония, като разпространява лъжи и омраза в опит да спре прогреса на страната. В изявлението се казва, че Иванов е пленник на миналото, няма ясна перспектива за европейския и евроатлантическия дневен ред на страната и е политик, който не е отдаден на стратегическите й цели.

Правителството подчертава, че гражданите, международната общност, Европейският съюз и НАТО подкрепят политиките на кабинета за интеграция и реформи, които са поставили страната на пътя към успеха и са осигурили благоденствието и националната идентичност.