Израелските ВВС са нанесли удари срещу въоръжени позиции на Хамас в ивицата Газа днес в отговор на пускането на запалителни балони от територията, които са причинили пожари в полета в Южен Израел. Това съобщи израелската армия, цитирана от Ройтерс и БТА.

Израелските въоръжени сили посочват, че са "готови за всякакъв сценарий, включително подновяване на боевете на фона на продължаващите терористични нападения от Газа".

Атаките, последвали демонстрация на израелски националисти в Източен Ерусалим, която разгневи палестинците, са първите, откакто примирието, постигнато с посредничеството на Египет, сложи край на 11-дневните боеве, избухнали миналия месец.

В свое изявление израелските отбранителни сили (Israel Defense Forces (IDF)) заявиха, че бойните им самолети са ударили военни съединения на Хамас в Хан Юнис и град Газа.

В изявлението, цитирано от БиБИСи, се казва, че е проведена "терористична дейност" и че IDF са "подготвени за всякакви сценарии, включително възобновяването на военните действия, при продължаващи терористични дейности от ивицата Газа".