Израел издаде предупреждение от най-висока степен да не се пътува до руската република Дагестан и региона на Северен Кавказ, след като вчера стотици антиизраелски протестиращи щурмуваха местното летище при пристигането на полет от Израел, за да линчуват пътниците му, предаде Ройтерс.

Двайсет и двама души бяха ранени, преди силите за сигурност - които бяха принудени да затворят аерогарата - да овладеят ситуацията, допълва БТА.

В излъчено на живо по телевизията изявление на съвместно заседание на Съвета за сигурност, министри и ръководители на силовите ведомства, посветено на случилото се в Дагестан, президентът на Русия Владимир Путин обвини западните разузнавателни служби и Украйна в подстрекаване на безредиците в тази руска република. По думите му "управляващите елити в САЩ" и "техните сателити" стоят зад убийствата на палестинци в Газа и зад събитията в Украйна, Сирия и Ирак.

Руските правоохранителни органи съобщиха, че са задържали 80 души след безредиците на летището в дагестанската столица Махачкала и са извършили над 50 претърсвания във връзка със случая, предаде ТАСС, като се позова на руското вътрешно министерство.