Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва бе изписан от болница два дни след операция на тазобедрената става, предаде Франс прес.

Лула да Силва е напуснал по-рано от предвиденото лечебното заведение и ще продължи възстановяването си в официалната президентска резиденция в бразилската столица.

Операцията бе извършена в сиро-ливанската болница в град Бразилия. Медиците казват, че клиничната картина на 77-годишния президент е била добра и затова той е бил изписан.

В събота Лула да Силва е започнал сеанси при кинезитерапевт, добавя БТА.

Операцията на тазобедрената става на Лула да Силва е била извършена при пълна упойка. Лекарите са използвали това, че президентът реагира добре на пълната анестезия и са извършили още една интервенция. Става дума за естетическа корекция на клепачите му.

Сега Лула да Силва няма да може да напуска столицата в продължение на четири седмици, което го принуждава да направи пауза в натоварения си график с пътувания зад граница.

Личният му лекар Роберто Халил Фильо се надява, че президентът ще бъде на крак в края на ноември, за да присъства на конференцията за климата КОП-28 в Дубай. А за известно време дотогава той ще се придвижва засега с проходилка.