За последно 58-годишният Хауб е забелязан да кара извън пистите, след което не се върнал в хотела си, предаде Ройтерс. По неофициални информации магнатът се качил на лифта за връх Клайн Матернхорн.

В издирването му участват криминалисти от швейцарската и италианската полиции (Ски зоните на Цермат (Zermatt) и Червиния (Breuil-Cervinia) са свързани - б.р.).

Карл Хауб, чието семейство е едно от най-богатите в Германия, е главен изпълнителен директор на компанията за търговия на дребно "Тенгелман", която притежава веригите магазини ОБИ и КиК.

Швейцарската полиция в кантона Вале съобщи, че спасителни екипи са разположени и от двете страни на швейцарско-италианската граница, а алпийската спасителна служба близо до град Аоста, Италия, обяви, че търсенето продължава.

Говорителка на "Тенгелман" заяви днес, че няма нови сведения къде е Хауб, а германският всекидневник "Ханделсблат" помести писмо на брат му Кристиан до служителите на компанията. В него той посочва, че семейството не е изгубило надежда и отбелязва, че Карл-Ериван е опитен скиор и планинар.

Карл-Ериван Хауб е от петото поколение на семейството, започнало бизнеса си през 1867 г. с внос на кафе и чай. Баща му Ериван Хауб почина миналия месец в имението си в Уайоминг, САЩ.