Гръцки следовател съобщи, че издирваната на остров Икария британка е била намерена мъртва вчера - два дни след нейното изчезване. Следовател Никос Каракукис, който е пристигнал на острова от Атина, съобщи, че 34-годишната Натали Кристофър е загинала на място, след като е получила наранявания в областта на главата при падане в клисура, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Натали Кристофър е астрофизик от Лондон, която живеела в Кипър. Тя беше обявена за изчезнала от партньора си, след като не се прибрала след сутрешен крос в понеделник. Двамата били на почивка на о-в Икария.

Издирвателната операция започна в понеделник следобед. Гръцките власти изпратиха специализирани полицейски части с оборудване за установяване на локация на егейски остров, за да помогнат за издирването на изчезнала британска учена, предаде Асошиейтед прес. Полицията отбеляза днес, че военен хеликоптер е транспортирал екипа на о-в Икария.

12 май 2019 г., британският астрофизик Натали Кристофър, на 34 години, се състезава в надпреварата в планината Атсас в Кипър

Снимка: AP/БТА