Иванка Тръмп - дъщерята на американския президент Доналд Тръмп и съветничка в Белия дом - отхвърли аналогиите между нея и съперничката на баща й на изборите през 2016 г. Хилари Клинтън във връзка с използването от двете на личен имейл за служебни цели, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Всичките ми имейли се събират и съхраняват. Нищо не е изтривано. Няма опит за укриване", каза тя в интервю за телевизия Ей Би Си Нюз.

Законодатели - както от Демократическата, така и от Републиканската партия, призоваха за разследване на начина, по който Иванка Тръмп е ползвала електронната си поща, след като миналата седмица се появиха медийни публикации, че през 2017 г. тя е ползвала личния си акаунт повече от 100 пъти, за да комуникира с други правителствени служители.

По време на предизборната кампания през 2016 г. Доналд Тръмп нееднократно критикува Клинтън за използването на личен имейл адрес и частен сървър за служебна кореспонденция като държавен секретар.

ФБР разследва Клинтън, но в крайна сметка установи, че няма основания за повдигане на обвинения. Държавният департамент също провери случая и заключи, че с действията си Клинтън е нарушила правилника на ведомството.

Клинтън твърди, че никога не е изпращала преднамерено по имейл поверителна информация, отбелязва Асошиейтед прес.