Ирландските инвеститори в недвижими имоти в чужбина  след избухването на икономическата криза и краха на ирландската икономика през 2008 г. не могат да ги продадат. Сега те си търсят изкупителна жертва, пише британският в. "Индипендънт", цитиран от БТА.
Тази жертва се очертава да бъдат журналистите, които с публикациите си в ирландски издания са накарали сънародниците си да си купят имот в друга страна.

Злощастни инвеститори в задгранично недвижимо имущество се консултират с адвокати в Дъблин как могат да осъдят такива журналисти, твърди Комптън Милър, който е един от тези журналисти.

"Журналистите например посещават места като България и после я препоръчват като подходящо място за инвестиция в покупката на недвижим имот. Но сега на места като България нещата не вървят никак на добре и хората изпитват гняв спрямо журналистите, които са им ги рекламирали", казва Милър.

Много ирландски адвокати обаче са скептично настроени относно това, че злощастните инвеститори в недвижими имоти ще успеят да осъдят някой подвел ги журналист.