Идентифицирано е тялото на жена, открито през лятото на плаж в Гърция - оказало се е, че е на българка на име Николина Димитрова, пише cretapost.gr.

Тялото е било открито на плаж в Ретимно на остров Крит в напреднал стадий на разлагане.

Причините за смъртта й се разследват от компетентните органи. Както съобщава сайтът anikolouli.gr, 52-годишната жена от България през последните години е работела в Гърция.

Шест месеца са били нужни да бъде установена личността на загиналата. Това се е случило с помощта ДНК-проба, която синът й е дал в Германия.

Димитрова е изчезнала в Ираклион, Крит на 22 юни. Смята се, че се е качила на ферибот до Пирея, но не е пристигнала там. Смята се, че е паднала в морето и теченията я отнесли в Ретимнон, където била намерена. Както посочва сайтът, според съдебния лекар, който е прегледал тялото, когато е открито, не са открити следи от насилие.

Преди известно време последните, които са я видели жива, разказаха историята на Николина Димитрова в предаването "Светлина в тунела".

"Братовчедка ми живееше дълги години в Гърция. Реши да дойде на Крит, за да бъде близо до нас, тъй като повечето ни роднини са тук. Имаше сериозен здравословен проблем в миналото, но малко по малко го преодоля. Живееше при братовчед ни в Йерапетра, но реши да отиде в Ираклион да работи. При тръгване той й каза, ако не намери работа, да се върне", споделя близка на изчезналата.