Хиляди граждани на Израел отново излязоха по улиците на няколко града в страната, за да протестират срещу правителството на премиера Бенямин Нетаняху и за да поискат сключването на сделка за освобождаване на заложниците, държани от палестинската ислямистка групировка "Хамас", предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всички снимки ВИЖТЕ ТУК>>>

В центъра на Тел Авив демонстрантите настояха за незабавни избори. Други изразиха недоволството си от Нетаняху със скандирания: "Ти си ръководителят, ти си виновен!".

"Обвинявам те, Биби, че унищожаваш всички ценности, в чиито дух отгледахме децата си", каза пред протестиращите жена, оцеляла при бруталното нападение на "Хамас" срещу Южен Израел от 7 октомври, която обаче е загубила брат си.

Популярността на Нетаняху рязко намаля след нападението на палестинската групировка. Критиците му го обвиняват, че е пренебрегнал защитата на границата с Газа, като е поставил политическото си оцеляване над интересите на страната.

Снимка: БТА/АР

В Йерусалим в събота пристигна протестно шествие, организирано от роднини на държаните от "Хамас" заложници. Протестиращите тръгнаха в сряда от един от атакуваните на 7 октомври кибуци до границата с Газа, като крайната им цел бе официалната резиденция на Нетаняху в Йерусалим.

Снимка: БТА/АР

Целта на шествието беше да се засили натискът върху премиера да осигури незабавното освобождаване на около 100 заложници, които остават в плен.

Снимка: БТА/АР

Протести имаше и в Хайфа и Беершеба, както и пред частната вила на Нетаняху в Кесария.

Снимка: БТА/АР